Składniki:
1 puszka ciecierzycy
1/4 szklanki olej
1/3 łyżeczki soli
Szczypta curry
Pieprz mielony
Szczypta słodkiej papryki
1/4 szklanki olej
1/3 łyżeczki soli
Szczypta curry
Pieprz mielony
Szczypta słodkiej papryki
Sposób przygotowania:
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Ciecierzycę odcedzamy na sicie, przelewamy wodą i osuszamy, dodajemy do leju i dokładnie obtaczamy w oleju z przyprawami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciecierzyce i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, podczas pieczenia ciecierzycę mieszamy.
Więcej przepisów znajdziecie w książce Dieta przeciwzapalna - Wydawnictwo M
Często przygotowuję taką cieciorkę, świetna alternatywa dla orzeszków :)
OdpowiedzUsuńmuszę w końcu zrobić :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :) Ładne zdjęcia:-)
OdpowiedzUsuń