expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 3 listopada 2017

Buraczki kiszone z dressingiem czosnkowym

Bardzo lubię kiszone buraczki, zawsze mam je w domu szczególnie teraz kiedy cały czas sporządzam zakwas buraczany a buraki wykorzystuję do różnych sałatek i surówek. Najbardziej smakują mi takie z dresingiem czosnkowym, idealnie pasują do mięsa.




Składniki:
5 kiszonych buraczków
3 łyżki oliwy
0,2 łyżeczki soku z cytryny
1 ząbek czosnku
Sól, pieprz
Kilka gałązek natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Buraczki kiszone kroimy w cienkie paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy do buraczków i dokładnie mieszamy, wstawiamy na pól godziny do lodówki żeby wszystkie składniki się połączyły ze sobą.


                  Więcej przepisów znajdziecie w książce Sekretne życie jelit- Wydawnictwo M

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz