expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 13 lutego 2017

Warzywne spaghetti z pęczakiem

Ostatnio firma Fit&Easy wprowadziła na rynek nowości w postaci warzywnych makaronów z marchewki i buraka, warzywa pocięte są w kształcie makaronu spaghetti. Takie warzywne spaghetti jest bardzo smaczne i proste do przygotowania, w dodatku ładnie się prezentuje na talerzu. Pocięte warzywa w kształcie makaronu idealnie się nadają do tego dania. Sama od pewnego czasu ma nietolerancję pszenicy więc takie makarony warzywne są dla mnie w sam raz.


Składniki:
300 gram spaghetti z marchwi Fit&Easy
300 gram spaghetti z buraka Fit&Easy
2 małe cukinie
500 gram brokuła
1 szklanka ugotowanej czarnej fasoli
100 gram kaszy pęczak
Olej kokosowy
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Brokuła dzielimy na mniejsze kawałki, w garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy i wrzucamy brokuła, gotujemy przez dwie minuty, odcedzamy. Na patelni roztapiamy łyżeczkę oleju kokosowego, dodajemy spaghetti z marchewki, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na małym ogniu przez kilka minut, do miękkości marchewki, odkładamy na talerz. Spaghetti z buraka podsmażamy w ten sam sposób co spaghetti z marchewki. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Do cukinii dodajemy ugotowanego brokuła, kaszę pęczak, fasolę oraz spaghetti z marchwi i buraka. Wszystko razem chwilę podsmażamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.



1 komentarz:

  1. Dużo warzyw - tak jak lubię :) Staram się zdrowo jeść, ostatnio wspieram się też zdrową wodą - mam wodę z filtra redox fitaqua, która wspiera organizm w zdrowiu, ta woda działa antynowotworowo.

    OdpowiedzUsuń