Składniki:
1,5 kilograma schabu
2 litry wody
3 łyżki majonezu Fanex
2 łyżki musztardy słonecznej Fanex
6 łyżek soli
1 łyżka pieprzu mielonego
3 listki laurowe
4 ziela angielskie
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżka majeranku
1 łyżka cukru
4 ząbki czosnku
2 litry wody
3 łyżki majonezu Fanex
2 łyżki musztardy słonecznej Fanex
6 łyżek soli
1 łyżka pieprzu mielonego
3 listki laurowe
4 ziela angielskie
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżka majeranku
1 łyżka cukru
4 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy zimną wodę, dodajemy wszystkie przyprawy, majonez, musztardę, pokrojone w plasterki ząbki czosnku, wszystko mieszamy, wkładamy schab. Zagotowujemy, gotujemy pod przykryciem przez 10 minut od momentu zagotowania, pozostawiamy do ostudzenia. Ponownie zagotowujemy , gotujemy10 minut, pozostawiamy do ostudzenia, schab wstawiamy razem z zalewą na kilka godzin lub na noc do lodówki. Mocno schłodzony schab wyjmujemy z zalewy.
Swojska wędlina jest najlepsza :)
OdpowiedzUsuńMasz rację, domowa najlepsza. Przynajmniej mamy pewność co jemy :)
OdpowiedzUsuń