Składniki:
5-6 plasterków szynki
3 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu tartego
Sól, pieprz
Galareta:
0,5 litra bulionu warzywnego
3 łyżeczki żelatyny
Dodatkowo:
Kilka łyżek kukurydzy konserwowej
Kilka łyżek groszku konserwowego
Kawałek czerwonej papryki
3 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu tartego
Sól, pieprz
Galareta:
0,5 litra bulionu warzywnego
3 łyżeczki żelatyny
Dodatkowo:
Kilka łyżek kukurydzy konserwowej
Kilka łyżek groszku konserwowego
Kawałek czerwonej papryki
Sposób przygotowania:
Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy majonez oraz chrzan, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Plastry szynki smarujemy przygotowaną pastą, zwijamy i układamy na półmisku. Paprykę kroimy w kostkę, układamy razem z groszkiem i kukurydzą wokół roladek. Żelatynę zalewamy niewielka ilością zimnej wody, odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała. Bulion zagotowujemy, dodajemy żelatynę, mieszamy, odstawiamy do ostudzenia, tężejącą galareta zalewamy roladki, wstawiamy do lodówki i pozostawiamy do momentu aż galareta stężeje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz