Składniki:
Pół główki kapusty czerwonej
4 ogórki małosolne
1 cebula cukrowa
Pęczek natki pietruszki
Pęczek szczypioru
3-4 łyżki oleju lnianego
Sól, pieprz
Cukier
Sok z cytryny
4 ogórki małosolne
1 cebula cukrowa
Pęczek natki pietruszki
Pęczek szczypioru
3-4 łyżki oleju lnianego
Sól, pieprz
Cukier
Sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Umytą kapustę i ogórki małosolne na tarce o grubych oczkach, cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki i szczypiorek płuczemy, osuszmy i drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, surówkę podajemy schłodzoną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz