expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 26 września 2016

Jajecznica po góralsku

Taką pyszną jajecznicę miałam okazję jeść w jednym z górskich pensjonatów, bardzo mi zasmakowała i teraz gdy tylko mam oscypki to ją przyrządzam.


Składniki:
5 jajek
100 gram wędzonego boczku
2 małe oscypki
pól cebuli
Szczypiorek do posypania
1 łyżka smalcu
Sól do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy, razem z boczkiem kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy smalec, dodajemy boczek z cebulą, lekko podsmażamy. Jajka wbijamy do miski, oscypki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do jajek, mieszamy. Na patelnię wlewamy jajka z oscypkiem, lekko solimy i smażymy ciągle mieszając do momentu ścięcia się jajka. Jajecznicę przekładamy na talerz, przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz