expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 2 kwietnia 2018

Sałatka jarzynowa-porosołowa

Sałatkę jarzynową bardzo często przygotowuję z warzyw które wcześniej się gotowały w rosole. Moim zdaniem sałatka jest bardziej aromatyczna i ma fajny smak, dużo lepiej mi smakuje niż tradycyjna.


Składniki:
2-3 marchewki ugotowane
1 pietruszka ugotowana
Kawałek selera ugotowanego
2 ziemniaki ugotowane
1 jajko ugotowane na twardo
Kawałek pora
2 ogórki kiszone
1 jabłko
Mała puszka groszku Bonduelle
Mała puszka kukurydzy Bonduelle
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ostudzone warzywa które się wcześniej gotowały w rosole, ziemniaki, jajko, ogórki kiszone oraz obrane ze skóry jabłko pokroić w drobna kostkę. Pora pokroić w cienkie paski. Pokrojone warzywa przekładamy do miski, dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz groszek, majonez, musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce.


3 komentarze:

  1. Fajny sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam podobną tylko bez ziemniaków i kukurydzy, faktycznie warzywa z rosołu dają leszy smaczek:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chciałbym wam polecić stronę https://wkobiecymwydaniu.pl/category/domowe-zacisze/kuchnia/ tutaj macie tez mnóstwo przepisów i artykułów o zdrowym odżywianiu. Polecam.

    OdpowiedzUsuń