Składniki:
300 gram piersi z indyka
1 papryka czerwona
1 mała cukinia zielona
1 mała cukinia żółta
1 cebula
1 puszka fasoli Jaś Jamar
500 ml. przecieru pomidorowego Jamar
Olej do smażenia
Sól, pieprz
Przyprawa do indyka
Słodka i ostra papryka
Zioła prowansalskie
1 papryka czerwona
1 mała cukinia zielona
1 mała cukinia żółta
1 cebula
1 puszka fasoli Jaś Jamar
500 ml. przecieru pomidorowego Jamar
Olej do smażenia
Sól, pieprz
Przyprawa do indyka
Słodka i ostra papryka
Zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, odstawiamy na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy mięso i podsmażamy do momentu aż będzie miękkie. Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cukinie kroimy w pół plasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do mięsa, dusimy pod przykryciem do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy oraz odcedzoną fasolę, dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi.
Pierś z indyka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, odstawiamy na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy mięso i podsmażamy do momentu aż będzie miękkie. Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cukinie kroimy w pół plasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do mięsa, dusimy pod przykryciem do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy oraz odcedzoną fasolę, dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz