expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 19 listopada 2015

Zupa kalafiorowo-serowa

Bardzo smaczna zupa kalafiorowa z dodatkiem serka topionego. Jest lekka i pożywna, uwielbiam zupy z dodatkiem serków topionych.

Składniki:
3 litry bulionu warzywnego
1 mały kalafior 
2 marchewki
1 pietruszka
5-6 ziemniaków
200 gram serka topionego śmietankowego
sól, pieprz
pół pęczka kopru
Sposób przygotowania:
Kalafiora dzielimy na małe różyczki, marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w pół plastry, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do większego garnka, zalewamy bulionem, gotujemy do miękkości warzyw. Serki topione dodajemy rozpuszczamy w niewielkiej ilości zupy, dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Dodajemy posiekany koperek.

Grzyby i warzywa jesienne. 2015Jesień pełna warzywJesienne zupy

3 komentarze: