expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 3 stycznia 2018

Pieczona jaglanka z jabłkami

Pieczona kasza jaglana z jabłkiem i bakaliami jest przepyszna, bardzo szybko się ją przyrządza, wystarczy wszystkie składniki ze sobą wymieszać i wstawić do piekarnika. Idealna na drugie śniadanie lub deser.


Składniki:
100 gram prażonej kaszy jaglanej Cenos
250 ml. mleka
1 jabłko
50 gram rodzynek
30 gram płatków migdałów
1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do miski. Dodajemy suchą kaszę jaglaną, mleko, rodzynki, płatki migdałów oraz cynamon, wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do kokilek, każdą porcję przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Zdejmujemy folię aluminiową i zapiekamy jeszcze przez 10 minut.


1 komentarz:

  1. Wygląda apetycznie i na pewno tak smakuje. Zaraz się biorę za przyrządzanie.

    OdpowiedzUsuń