expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 18 maja 2015

Sos tatarski

  • Doskonały dodatek do jajek,wędlin lub mięsa pieczonego.
  • Składniki:
  • 1 szklanka majonezu

    5 ogórków konserwowych

    mały słoik grzybów marynowanych

    1 mała cebula

    1 łyżka musztardy

    sok z cytryny

    cukier puder

    sól,pieprz
  • Sposób przygotowania:
  • Cebulę kroimy w drobną kostkę,sparzamy na sicie wrzątkiem,hartujemy zimną wodą i odstawiamy do odsączenia.Ogórki konserwowe i grzyby marynowane kroimy w drobną kostkę.Skrapiamy sokiem z cytryny ,dodajemy majonez,musztardę.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i cukrem.Dokładnie mieszamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz