expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 18 maja 2015

Dwukolorowe jajka faszerowane

  • Swoim wyglądem skuszą każdego.
  • Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo

    6 łyżek majonezu

    1 pomidor

    1 łyżka ketchupu

    1 łyżka koncentratu pomidorowego

    1 łyżeczka musztardy

    0,5 łyżeczki curry

    Pół pęczka posiekanego szczypiorku

    Sól,pieprz
  • Sposób przygotowania:
  • Jajka kroimy na połówki.Wyjmujemy żółtka,białka odkładamy.do żółtek ucieramy z majonezem,doprawiamy na ostro solą i pieprzem.Masę dzielimy na pół,do jednej dodajemy koncentrat pomidorowy , ketchup,mieszamy.Do drugiej połowy dodajemy musztardę ,curry ,mieszamy.Za pomocą worka cukierniczego wypełniamy połówki jajek.Z pomidora zdejmujemy skórę,usuwamy gniazdo nasienne,kroimy w drobna kostkę,posypujemy jajka z koncentratem,a jajka z curry posypujemy posiekanym szczypiorkiem .


2 komentarze: