Szybki torcik bez pieczenia z mascarpone i malinami.
Składniki:
500 gram serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru
cukier waniliowy
2 śmietan-fixy
Masa malinowa:
500 gram malin
2 galaretki malinowe
Dodatkowo:
1 op. biszkoptów okrągłych
Poncz:
1 szklanka gorącej wody
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki cukru
Sposób przygotowania:
Kawę zaparzamy w gorącej wodzie, dodajemy cukier.Maliny przekładamy do garnka, miksujemy blenderem. Wstawiamy na gaz, zagotuj, zdejmujemy z ognia, wsypujemy suche galaretki, mieszamy. Odstawiamy do stężenia.Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy śmieten-fixy, mieszamy.Dno tortownicy (22 cm.)wykładamy biszkoptami maczanymi w zimnym naparze kawy. Wykładamy połowę masy z mascarpone, na to układamy biszkopty maczane w kawie i resztę masy z mascarpone.Na wierzch wylewamy tężejącą masę malinową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz