expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 27 września 2015

Kawowy torcik z malinami

Szybki torcik bez pieczenia z mascarpone i malinami.

Składniki:
500 gram serka mascarpone

4 łyżki cukru pudru

cukier waniliowy

2 śmietan-fixy

Masa malinowa:

500 gram malin

2 galaretki malinowe

Dodatkowo:

1 op. biszkoptów okrągłych

Poncz:

1 szklanka gorącej wody

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

2 łyżeczki cukru
Sposób przygotowania:
Kawę zaparzamy w gorącej wodzie, dodajemy cukier.Maliny przekładamy do garnka, miksujemy blenderem. Wstawiamy na gaz, zagotuj, zdejmujemy z ognia, wsypujemy suche galaretki, mieszamy. Odstawiamy do stężenia.Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy śmieten-fixy, mieszamy.Dno tortownicy (22 cm.)wykładamy biszkoptami maczanymi w zimnym naparze kawy. Wykładamy połowę masy z mascarpone, na to układamy biszkopty maczane w kawie i resztę masy z mascarpone.Na wierzch wylewamy tężejącą masę malinową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz