- Pyszny i aromatyczny bigos z kabaczka, jest szybki i prosty do przyrządzenia. Uwielbiam go ze świeżym pieczywem.
- 1 duży kabaczek
2 małe cebule
1 papryka czerwona
2 laski kiełbasy
3 pomidory
2 ząbki czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól,pieprz
słodka i ostra papryka
olej do smażenia - Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzewamy olej, dodaj drobno posiekaną cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę kiełbasę. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy.Kabaczka obiera ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, dodajemy do przesmażonej kiełbasy. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę kroimy w kostkę, dodajemy do kabaczka.Dusimy pod przykryciem do miękkości, gdy kabaczek zmięknie dodajemy koncentrat pomidorowy, dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusimy pod przykryciem przez kilka minut.
- Podajemy z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz