expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 11 września 2015

Bigos z kabaczka

  • Pyszny i aromatyczny bigos z kabaczka, jest szybki i prosty do przyrządzenia. Uwielbiam go ze świeżym pieczywem.


    Składniki:
  • 1 duży kabaczek

    2 małe cebule 

    1 papryka czerwona

    2 laski kiełbasy

    3 pomidory

    2 ząbki czosnku

    3 łyżki koncentratu pomidorowego 

    sól,pieprz

    słodka i ostra papryka

    olej do smażenia
  • Sposób przygotowania:
  • Na patelni rozgrzewamy olej, dodaj drobno posiekaną cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę kiełbasę. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy.Kabaczka obiera ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, dodajemy do przesmażonej kiełbasy. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę kroimy w kostkę, dodajemy do kabaczka.Dusimy pod przykryciem do miękkości, gdy kabaczek zmięknie dodajemy koncentrat pomidorowy, dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusimy pod przykryciem przez kilka minut.
  • Podajemy z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz