expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 15 marca 2016

Sałatka z soczewicą i tuńczykiem

Sałatkę przygotowałam ze składników które miałam w domu, wyszła bardzo smaczna i sycąca. Przygotowanie zajęło mi zaledwie niecałe pięć minut. 

Składniki:
1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle
1 puszka tuńczyka w oleju
0,5 słoika suszonych pomidorów w oleju
Garść czarnych oliwek
Pół pęczka szczypiorku
4 łyżki oleju rzepakowego
Sól, pieprz
Sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Soczewicę odsączamy z zalewy, tuńczyka odsączamy z oleju, przekładamy do miski, oliwki kroimy w krążki. Suszone pomidory odsączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, wstawiamy do na pół godziny do lodówki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz