expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 20 marca 2016

Jajka faszerowane tuńczykiem

Bardzo lubię jajka faszerowane tuńczykiem, są smaczne, często podaję je na śniadanie Wielkanocne. Możemy je również podać na kolację lub na inne uroczystości.

Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz
Pół pęczka szczypiorku
Sposób przygotowania:
Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do żółtek, dodajemy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek, wierzch możemy posypać posiekanym szczypiorkiem.

2 komentarze: