expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 15 marca 2016

Pasta jajeczna mocno pomidorowa

Bardzo smaczna pasta z suszonymi pomidorami oraz ziarnami lnu i sezamu. Możemy przygotować ją na śniadanie lub kolację.Pastę podałam z bezglutenowymi piramidkami od firmy POPCROP.



Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
4 suszone pomidory
1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 łyżki majonezu bez glutenu
1 łyżka jogurtu naturalnego
0,5 łyżeczki ziaren sezamu
0,5 łyżeczki ziaren lnu
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ugotowane jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę, dodajemy majonez, jogurt, koncentrat pomidorowy oraz pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem pastę schładzamy.



 Zapraszam do odwiedzenia strony POPCROP -popcrop.pl






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz