expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 19 października 2015

Puree z pieczonej dyni

Puree z pieczonej dyni to podstawa do wielu dań,takich jak ciasta ,zupy,pieczywo.Ja takie puree wkładam do małych pojemniczków i zamrażam .U mnie w domu wszyscy bardzo lubią dania z dyni.






Składniki:
1 dynia, najlepiej Hokkaido
papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
Dynię dokładnie myjemy, nie obierając kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy gniazda nasienne. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skóra do dna.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. 
Gdy dynia ostygnie oddzielamy miąsz od skórki, miąsz przekładamy do miski i za pomocą blendera miksujemy. 

Sposób na dynię 2015

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz