expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 29 grudnia 2016

Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami

Śledzie przyrządzone w ten sposób są smaczne i bardzo aromatyczne, możemy je przyrządzić dużo wcześniej, im dłużej stoją tym są lepsze.


Składniki:
0,5 kilograma filetów śledziowych
1 słoik suszonych pomidorów
4 łyżki marynowanych kaparów
2 cebule
1 łyżeczka czerwonego pieprzu
1 szklanka oleju 
Sposób przygotowania:
Filety śledziowe przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez 2-3 godziny w zależności jak są słone śledzie, odsączamy z wody i kroimy na małe kawałki. Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy na pół, cebulę obieramy, kroimy w pióra, sparzamy gorącą wodą. W słoiku śledzie układamy warstwami z suszonymi pomidorami, kaparami oraz cebulę. Całość zalewamy olejem, słoik zakręcamy i wstawiamy do lodówki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz