expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sobota, 20 lutego 2016

Tortilla z indykiem w sezamie

Tortilla z indykiem panierowanym w sezamie jest bardzo smaczna i lekkostrawna, ostatnio przyrządziłam ja na szybki obiad ale możemy ją również podać na kolację. Do tortilli użyłam sosu Tysiąca Wysp od firmy Fanex.

Składniki:
4 placki tortilli
400 gram piersi z indyka
150-200 gram sezamu
1-2 jajka
Przyprawa do indyka
Słodka i ostra papryka
250 gram pomidorków koktajlowych
1 żółta papryka
1 opakowanie mix sałat
Sos Tysiąca Wysp Fanex
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby mięso naszło przyprawami. Kawałki indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor.
Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki, paprykę kroimy w paski. Na każdym placku tortilli układamy sałatę, kawałki indyka, paprykę i pomidorki, polewamy sosem tysiąca wysp, tortillę zwijamy składając boki do środka.



2 komentarze: