expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 16 czerwca 2015

Desery truskawkowo-jogurtowe

  • Bardzo smaczny i lekki deser na bazie jogurtu , truskawek i galaretki . Dość szybko się go przyrządza , wygląda rewelacyjnie i jeszcze lepiej smakują .

  • Składniki:
  • 1 galaretka truskawkowa

    1 galaretka agrestowa

    250 ml. jogurtu naturalnego

    250 gram truskawek
  • Sposób przygotowania:
  • Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody , odstawiamy do ostygnięcia . Połowę truskawek kroimy na mniejsze części i układamy na dnie pucharków , zalewamy połową ostudzonej galaretki . Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
  • Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu , wylewamy na galaretkę.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
  • Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia . Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
  • Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką agrestową .Wstawiamy do lodówki do stężenia.
  • Przepis podany jest na dwa desery.

2 komentarze: