expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 30 czerwca 2016

Sałatka meksykańska z kabanosem

Lekko pikantna sałatka z kabanosami, mini kolbami kukurydzy i marynowaną cebulką. Jest prosta do przyrządzenia, przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut.

Składniki:
1 opakowanie kabanosów drobiowych
250 gram sera żółtego
1 słoik mini kukurydzy w zalewie Ole!
1 słoik złotej cebulki marynowanej Ole!
Puszka czerwonej fasoli
1 papryka czerwona
1 papryka pomarańczowa
Pęczek szczypiorku
4 łyżki majonezu
1 łyżka pikantnego ketchupu
Słodka i ostra papryka
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kabanosy kroimy w plasterki, ser żółty oraz oczyszczone papryki kroimy w cienkie paski. Mini kolby kukurydzy kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę i fasolę odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy ketchup, majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.

2 komentarze: