expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 14 czerwca 2016

Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Bardzo lubię łączyć mięsa z suszonymi pomidorami, rolada z dodatkiem szpinaku wyszła bardzo smaczna i soczysta. Możemy ją padać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlinę.

Składniki:
1,5 kilograma schabu bez kości
1 słoik suszonych pomidorów z ziołami Ole!
200 gram świeżego szpinaku
Przyprawa do wieprzowiny
Ostra papryka
Sól
Olej
Sznurek masarski
Sposób przygotowania:
Umyty i osuszony schab rozcinamy na duży płat mięsa, lekko rozbijamy. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny, ostrą papryką oraz solą, lekko nacieramy olejem. Mięso przekładamy do miski i wstawiamy na kilka godzin lub noc do lodówki. Szpinak myjemy i osuszamy, suszone pomidory odsączamy z zalewy. Mięso rozkładamy na desce, układamy na nim listki szpinaku oraz suszone pomidory. Roladę zwijamy dość ścisło, związujemy sznurkiem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem przez dwie godziny w temperaturze 180 . Upieczoną roladę przed podaniem kroimy w plastry. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz