expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 2 czerwca 2016

Grillowana karkówka w śmietanowej marynacie

Mięso zamarynowane w takiej śmietanowej marynacie jest bardzo soczyste i mięciutkie. Dodatek sosu słodkie chili sprawia że karkówka ma fajny lekko słodki smak.

Składniki:
4 plastry karkówki
Marynata:
150 ml. Śmietany 18 %
2 łyżki musztardy łagodnej
2 łyżki sosu słodkie chili Fanex
1 łyżka miodu
2 łyżki przyprawy do karkówki
Sól do smaku
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Składniki marynaty przekładamy do miski i łączymy ze sobą. Plastry karkówki lekko rozbijamy i przekładamy do miski z marynatą, wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Mięso smażymy na grillu lub patelni grillowej na lekko złoty kolor. Podajemy z sosem barbecue oraz ulubiona sałatką.


1 komentarz: