expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 29 czerwca 2016

Sałatka ze szpinakiem

 Ostatnio letnią porą coraz częściej przyrządzam na kolacje lekkie sałatki. Uwielbiam sałatki ze szpinakiem, są bardzo smaczne i delikatne w smaku.


 Składniki:
200 gram szpinaku
200 gram małych pomidorków
2 małe cebulki
1 opakowanie mini mozzarelli
0,5 słoika zielonych oliwek Ole!
Sos:
1/3 szklanki oleju lnianego
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka miodu
Szczypta soli
Sposób przygotowania:
Szpinak dokładnie myjemy, osuszamy, układamy na półmisku lub talerzu. Umyte pomidorki kroimy na pół, oliwki i ser mozzarellę odsączamy z zalewy. Cebule kroimy w krążki, wszystkie składniki układamy na półmisku ze szpinakiem. Składniki sosu łączymy ze sobą, polewamy sałatkę , najlepiej tuż przed podaniem.



















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz