expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 6 lipca 2017

Podwójne schabowe

Dziś na obiad przygotowałam podwójne schabowe, jakiś czas temu jadłam je na przyjęciu rodzinnym, bardzo mi zasmakowały i często przyrządzam je na obiad. Kotlety są bardzo smaczne i soczyste, dodatek startej cebuli sprawia że kotlety rozpływają się w ustach. 


Składniki:
4 plastry karkówki
4 plastry schabu
2 cebule
Sól, pieprz
Przyprawa smaczuś Tradismak
Przyprawa mefisto Tradismak
Bułka tarta
2 jajka
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Plastry schabu i karkówki rozbijamy dość cienko, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, smarujemy nią kotlety z karkówki, przykrywamy schabem, lekko dociskamy dłonią. Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy na pół godziny do piekarnika.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz