expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 23 czerwca 2015

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

  • Kapusta przyrządzona w ten sposób jest bardzo smaczna i aromatyczna . Obowiązkowo musi być z dużą ilością kopru wtedy smakuje najlepiej .
  • Składniki:
  • główka młodej kapusty 

    1 -2 szklanki bulionu warzywnego

    pęczek koperku 

    2-3 cebulki dymki

    2 łyżki smalcu

    2 łyżki mąki pszennej

    1 łyżka octu

    sól,pieprz

    cukier
  • Sposób przygotowania:
  • Kapustę myjemy ,szatkujemy lub kroimy dość drobno.Przekładamy do garnka,wlewamy bulion i gotujemy pod przykryciem do miękkości uważając żeby kapusta się nie rozgotowała.Dodajemy ocet ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem.Na patelni rozpuszczamy smalec,dymkę kroimy w kostkę ,przesmażamy na patelni.Dodajemy mąkę , robimy jasną zasmażkę i dodajemy do kapusty, mieszamy. Koperek drobno siekamy i dodajemy do kapusty.Wszystko dokładnie mieszamy.


2 komentarze:

  1. Ale mi smaczka narobiłaś. Muszę koniecznie zrobić jako dodatek do kopytek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też bardzo lubię taka kapustkę:)

    OdpowiedzUsuń