expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 19 kwietnia 2017

Warzywa z makaronem

Danie przyrządziłam na kolację ale spokojnie możemy je przyrządzić na obiad. Danie wyszło smaczne i w dodatku bardzo ładnie się prezentuje na talerzu. Bardzo lubię takie warzywne dania można je przyrządzić z różnymi dodatkami.

Składniki:
250 gram makaronu razowego
1 różyczka brokuła
1 papryka czerwona
Pół puszki kukurydzy konserwowej
250 gram zielonej fasolki szparagowej
2-3 marchewki
1 cebula
Sól himalajska
Pieprz
1 łyżka oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, marchewkę obieramy i kroimy w paski, warzywa układamy w parowarze i gotujemy do miękkości lub gotujemy oddzielnie w osolonej wodzie do miękkości. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na łyżce oleju kokosowego, dodajemy pozostałe ugotowane warzywa oraz odsączoną z zalewy kukurydzę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron, jeszcze chwile razem smażymy.

                               Do dania użyłam produktów ze sklepu Zdrowy Market24

3 komentarze:

  1. tak jak lubię,robię podobnie ale zazwyczaj z ryżem

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję, warzywa lubię pod każdą postacią :)

    OdpowiedzUsuń