expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 17 kwietnia 2016

Domowe paluszki rybne

Paluszki z ryby są smaczne, szczególnie polecam dla dzieci które nie przepadają za rybą. Podajemy z frytkami i dowolna surówką.

Składniki:
1 kilograma dorsza mrożonego
2 jajka
3-4 łyżki bułki tartej
1 łyżka musztardy wikinga Roleski
Sól, pieprz
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Rybę rozmrażamy, mielimy, przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą oraz musztardę, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne paluszki, panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy paluszki z ryby, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.


1 komentarz: