expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Biała kiełbasa pieczona z musztardą i miodem

Kiełbasa pieczona w ten sposób jest smaczna i aromatyczna, musztarda francuska i miód nadają jej fajnego lekko słodkiego smaku. Kiełbasę przygotowałam na śniadanie Wielkanocne.

Składniki:
4 surowe białe kiełbasy
2 cebule
Sól, pieprz
2 łyżki miodu prawdziwego
3 łyżki musztardy francuskiej
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy i kroimy w pióra, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, dodajemy cebulę, oprószamy sola oraz pieprzem, lekko podsmażamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do miseczki przekładamy miód oraz musztardę, mieszamy, biała kiełbasę nakłuwamy, smarujemy wymieszaną musztardą z miodem. Kiełbasę układamy na cebuli, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

2 komentarze: