expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sobota, 20 maja 2017

Sałatka z zupek chińskich

Sałatka jest smaczna, szybka do przyrządzenia i ładnie wygląda. Doskonale sprawdza się na uroczystościach rodzinnych, polecam.


Składniki:
2 zupki chińskie 
1 pierś z kurczaka
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 por (biała część)
0,5 kapusty pekińskiej
2 czerwone papryki
2 ogórki zielone
Majonez sałatkowy Fanex
Sól, pieprz
Przyprawa do gyrosa
Sposób przygotowania:
Makaron kruszymy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, wsypujemy saszetkę z suchymi przyprawami. Zalewamy 2 szklankami gorącej wody, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do grosa, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, pora kroimy w pól plastry, ogórki obieramy, kroimy w pół plastry, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ponownie mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki żeby składniki połączyły się ze sobą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz