expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 7 listopada 2017

Pieczona ciecierzyca

Tak przygotowana ciecierzyca stanowi smaczną i zdrową przekąskę. Przygotowanie jej jest bardzo proste, możemy ją przygotować na przyjęcie, polecam.


Składniki:
1 puszka ciecierzycy 
1/4 szklanki olej
1/3 łyżeczki soli
Szczypta curry
Pieprz mielony
Szczypta słodkiej papryki
Sposób przygotowania:
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Ciecierzycę odcedzamy na sicie, przelewamy wodą i osuszamy, dodajemy do leju i dokładnie obtaczamy w oleju z przyprawami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciecierzyce i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, podczas pieczenia ciecierzycę mieszamy.



             Więcej przepisów znajdziecie w książce Dieta przeciwzapalna - Wydawnictwo M

4 komentarze:

  1. Często przygotowuję taką cieciorkę, świetna alternatywa dla orzeszków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie :) Ładne zdjęcia:-)

    OdpowiedzUsuń