Strony

niedziela, 20 marca 2016

Jajka faszerowane tuńczykiem

Bardzo lubię jajka faszerowane tuńczykiem, są smaczne, często podaję je na śniadanie Wielkanocne. Możemy je również podać na kolację lub na inne uroczystości.

Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz
Pół pęczka szczypiorku
Sposób przygotowania:
Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do żółtek, dodajemy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek, wierzch możemy posypać posiekanym szczypiorkiem.

2 komentarze: