Racuszki zawsze robiłam na zsiadłym mleku tym razem zrobiłam na jogurcie, wyszły bardzo smaczne i delikatne, najlepiej smakują polane sosem czekoladowym.
Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki jogurtu naturalnego
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru waniliowego
3 gruszki
Dodatkowo:
sos czekoladowy Fanex
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt, jajka, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, wszystko dokładnie miksujemy. Gruszki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone racuszki układamy na talerzu i polewamy sosem czekoladowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz