- Proste i bardzo smaczne danie.
-
Składniki: - 1 kilogram kiszonej kapusty
0,5 kilograma makaronu łazanki
0,5 kilograma wędzonego boczku
2 cebule
2 listki laurowe
3 ziela angielskie
Sól,pieprz
Olej do smażenia - Sposób przygotowania:
- Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Kapustę kiszoną przekładamy do garnka,dodajemy listki laurowe i ziarna ziela angielskiego,zalewamy wodą.Gotujemy pod przykryciem do miękkości.Ostudzoną odciskamy i kroimy.Boczek i cebulę kroimy w kostkę,na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy boczek i cebulę . smażymy do momentu aż cebula i boczek się zrumieni.Dodajemy pokrojoną kapustę i smażymy na małym ogniu przez kilka minut.Dodajemy ugotowany makaron.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smażymy jeszcze przez 5 minut.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz